Noctuam BV in de media

Erik Oude Engberink van Hebo Kozijnen over Mathieu Siemons en Rob Goosensen:
“Mathieu en Rob werken samen met ons aan de realisering van een Olympisch-team. We hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De productie is over twee locaties verdeeld, het bedrijfsbureau zelfs over drie.
Je kunt je niet eenzijdig focussen op de productie. Een organisatie als de onze vergt voor een goed functioneren juist dat beetje extra.”

Uit: vaktijdschrift Timmerfabrikant
Timmerfabrikant, het vaktijdschrift voor de timmerindustire

Lees het hele artikel in vaktijdschrift Timmerfabrikant:
Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen

Ervaringen van klanten:

Mathieu snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer...
Ron Sacre over Mathieu Siemons van Noctuam BV
Ron Sacré

In 2015 hebben we we Mathieu ontmoet tijdens de opstart van onze implementatie van QRM bij FMI Precision in Bergen op Zoom. Sinds die tijd heeft hij ons ondersteund met zijn kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement dat aan de orde kwam in combinatie met de QRM theorie. Dat heeft ons zeer goede resultaten opgeleverd. Zodoende Begeleidt Mathieu in 2018 vier FMI productie-bedrijven.

Mathieu werkt vanuit zijn praktische ervaring, wat door mij en het personeel als prettig wordt ervaren. Hij snapt de problematiek en dynamiek van de werkvloer en kan deze spiegelen met andere markten die soortgelijke problematiek hebben.

Hierdoor wordt er op een ‘out of the box’ manier gedacht die aansluit bij mijn behoefte om in een sterk veranderende 24/7 markt het ook voor jong, hoog en laag opgeleid personeel op de werkvloer aantrekkelijk te maken om het maximale te halen uit de beschikbare capaciteit.

Ik zou iedereen die te maken heeft met een productie-omgeving aanraden om met Mathieu de mogelijkheden te bespreken om het maximale uit de capaciteit te halen en het voor de medewerkers aantrekkelijk te maken dat zelfstandig te kunnen realiseren.

Ron Sacré – Managing Director Operations FMI HighTech Solutions

Zijn visie om het ‘simpel’ te houden en je gezonde verstand te gebruiken paste goed bij ons...
Brigitte Lieftink over Mathieu Siemons van Noctuam BV
Brigitte Lieftink

Ik heb Mathieu leren kennen in mijn vorige functie voor de implementatie van QRM en verbetertrajecten binnen de organisatie. Na een aantal gesprekken en verkenning van beide zijden, zijn we gestart met de eerste gesprekken voor de implementatie van QRM. Hierin viel me op dat er bij Mathieu veel aandacht en een luisterend oor was voor de gehele organisatie en hoe we QRM hier het beste, specifiek voor ons, konden toepassen. Wat ik hierin vooral als prettig heb ervaren is zijn werkwijze, niet volgens een vast protocol en niet volgens ‘het boekje’, maar echt luisteren waar de problemen en verbeteringen liggen in de organisatie en hier gezamenlijk op sturen.

Dit bracht veel mooie inzichten en verbetertrajecten, waarbij orders beter door het bedrijf stroomde en er meer onderlinge verbondenheid ontstond tussen alle werknemers, omdat er zelf sturende teams werden gecreëerd en dit dus tot meer betrokkenheid leidde van alle werknemers.

Zijn visie om het ‘simpel’ te houden en je gezonde verstand te gebruiken paste goed bij ons en heeft ons veel mooie inzichten en verbeteringen gebracht.

Brigitte Lieftink – Voormalig Operationeel Manager Brand Control Rooms, Deventer

Mathieu geeft commitment...
Rob Nikkels over Mathieu Siemons van Noctuam BV
Rob Nikkels

Na een training QRM gevolgd te hebben ben ik na 19 jaar (operations) van baan veranderd en als QRM procesmanager bij een producent voor roestvrijstalen producten en componenten aan de slag gegaan. Daar was Mathieu Siemons als adviseur werkzaam om QRM-begeleiding binnen de organisatie te geven.

We hebben samen de QRM filosofie en praktische uitwerking een boost gegeven binnen de productie-organisatie. Een pittige opgave met veel “invloeden” van buitenaf die het proces regelmatig verstoorden, maar de doelstellingen zijn behaald. Zelf ben ik nog veel enthousiaster geworden omdat Mathieu (net als ikzelf) naast het ‘kale’ proces ook sterk kijkt naar de mens – organisatiemogelijkheden. Ik heb Mathieu leren kennen als een kundig man op allerlei gebieden zoals Finance, Change management, QRM, Samenwerking, Management, steller van kritische vragen en aandrager van oplossingen. Kritische vragen die de pijnpunten in de organisatie blootlegt, maar ook klankbord is voor het samen zoeken naar oplossingen. Altijd met de insteek dat de oplossing uit de organisatie moet komen, anders werkt het niet. Mathieu staat voor persoonlijke verbondenheid met de organisatie maar ook met de mensen.

Ik heb veel van Mathieu mogen leren, we hebben nog steeds contact en ik zou met veel liefde en plezier samen met Mathieu zo weer aan een volgend project of organisatieverandering beginnen. Mathieu geeft commitment en als de organisatie ook zijn commitment geeft dan zijn er samen hele mooie zaken mogelijk.

Rob Nikkels – Hoofd Bedrijfsbureau Viets Constructie – Harskamp

Optimalisatie van processen, betere samenwerking, effectief leiderschap en ­probleemoplossend vermogen maken...
Hebo Kozijnen

QRM-consultants en trainers Mathieu Siemons (Noctuam) en Rob Goosensen (Rogos) begeleiden momenteel Hebo Kozijnen in Hengevelde naar een toekomstbestendige organisatie. Optimalisatie van processen, betere samenwerking, effectief leiderschap en ­probleemoplossend vermogen maken de dit jaar het veertigjarig jubileum vierende onderneming klaar voor de volgende decennia.

QRM-specialist Mathieu Siemons: “In dat groeitraject moet je aandacht blijven houden voor de menselijke component. Uiteindelijk is dat het kapitaal van de onderneming. Doe je dat niet, dan gaan zaken langs elkaar heen lopen. Wat aan probleemoplossend vermogen in kleine organisaties vaak min of meer vanzelf gaat, krijg je in middelgrote en grotere organisaties alleen voor elkaar als je er tijd en energie in stopt.”

Uit: Groei door optimalisatie bij Hebo Kozijnen in Timmerfabrikant, vaktijdschrift voor de timmerindustrie.

Boek van Mathieu Siemons:

Mathieu Siemons is auteur van het boek Gezond Verstand Management. Met dit boek heeft hij zijn visie op papier gezet:

“Samen met de principes van QRM en Semco geloof ik dat elke organisatie haar processen optimaal kan inrichten, wendbaar en flexibel kan zijn en de juiste mensen op de juiste plaats zet. Alle lichten op ‘groen’ voor een toporganisatie! Daar help ik graag aan mee.” aldus Mathieu Siemons.

Veel gelezen blogs:

Naar alle blogs van Noctuam BV